петък, 18 ноември 2016 г.

ПОДПРАВЕНО ПО ДОМАШНОМУ АРОМАТНО КРАВЕ МАСЛО





























ПОДПРАВЕНО ПО ДОМАШНОМУ АРОМАТНО КРАВЕ МАСЛО



Необходими продукти:


 

1 пакетче меко краве масло от 125 гр. (може и по-голямо количество)

По вкус:

Сол мляна морска
Пипер меланж на зърна, които леко се натрошават (зелен, розов, бял, черен)
Сушен лют пипер натрошен на едро
Пресен риган – наситнен (Желателно е да преобладава над останалите подправки)
Пресен магданоз-наситнен

Няколко скилидки претрит на каша чесън

































































































































Приготовление:



*Посочените продукти се смесват хубавичко и се поставят в порцеланов съд за съхранение по възможност с капаче.
* Готово овкусеното масло се поставя в хладилник за да се стегне и разбира се за съхранение.
* Маслото е много подходящо за намазване на препечени филийки, всякакви хлябове, овкусяване на различни термично обработени зеленчуци, меса, риби както и за доовкусяване на горещи супи или подобряване вкуса на различни солени ястия. Чудесно е към печени картофи на фурна.

Да ви е вкусно!



Няма да ви изненадам с направата на овкусено масло, но се надявам да ви хареса  личната ми комбинация, родила се по време на пикник в гората.







































































































5 коментара:

  1. Снежи,
    чудесно е маслото.Не е изненада, но нали за това е личният блог.Всеки изразява личните си виждания, а хората , които четат са свободни да пробват.Със сигурност се е получило чудесно овкусено масло.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, развеселиме, само "Снежи" не ме бяха кръщавали, както се казва за протокола, името ми е Славяна. А относно маслото, преди години когато за първи път по магазините пуснаха на "Мегле" овкусено с копър и чесън, много ми харесваше, но не ми беше по джоба и така се научих да си смесвам сама вкусове, та до ден днешен. Обаче тази комбинация, която се роди на един от летните ни пикници, много си я харесвам и определено основна заслуга за вкуса има пресния риган.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сиси,
      извинявай, по невнимание написах името на Снежи от друг блог.В мисълта ми обаче е останало твоето име.Не знам наистина защо съм написала името на Снежи.Отварям честичко и нейният блог.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. Всичко е наред, Ели, не се притеснявай. На всеки може да се случи. На мен също ми се беше случило, даже ме предупредиха,че ако продължавам да прекръщавам дамата, ще ме направят кръстница и ще се наложи да купувам риза (казано символично).

    ОтговорИзтриване
  4. Всичко е наред, Ели, не се притеснявай. На всеки може да се случи. На мен също ми се беше случило, даже ме предупредиха,че ако продължавам да прекръщавам дамата, ще ме направят кръстница и ще се наложи да купувам риза (казано символично).

    ОтговорИзтриване