понеделник, 1 август 2016 г.

КАРТОФЕНО РУЛО С ЦЯЛО ЯЙЦЕ





























КАРТОФЕНО РУЛО С ЦЯЛО ЯЙЦЕ



Необходими продукти:



1 и ½ кг. картофи
2 яйца
250 гр. кашкавал
Сол на вкус
Черен пипер на вкус

За пълнежа:

6 яйца
Магданоз

Отделно:

Краве масло или маргарин за намазване на формата
1 яйце за намазване на рулото
Кашкавал за поръсване на рулото

Алуминиево фолио за застилане на формата


















































































































































































Приготовление:



*Измийте картофите и ги сварете в подсолена вода цели и необелени. Картофите са готови щом ги бучнете с вилица, а тя потъва в катрофа без съпротивление.
* Картофите се охлаждат под студена течаща вода, след което се обелват и настъргват на финно ренде.
* Към настърганите картофи се прибавят двете добре разбити сурови яйца и настъргания на финно ренде кашкавал, след което се овкусяват с черен пипер и сол по вкус. Съставките се разбъркват добре, за да се смесят равномерно. Трябва да получите много гъсто картофено тесто, което може да се моделира с пръсти.
* Отделно си сварете шесте броя яйца, охладете ги и ги обелете.
* Наситнете си магданоза.
* В продълговата форма за кекс (терин) разположете алуминиевото фолио, което трябва да образува легло в което ще положите рулото.
* Намажете обилно алуминиевото легло с размекнато краве масло или маргарин.
* С картофената заготовка направете дебело дъно по алуминиевото легло и изградете картофени стени. Трябва да се получи нещо като продълговата купа.
* В така изграденото картофено легло поръсете половината от магданоза и подредете плътни едно до друго яйцата, след което поръсете с останалия магданоз. Запечатайте всичко това с картофената смес. Притиснете, за да дооформите картофеното руло.
* Намажете рулото с разбито яйце и поръсете настърган кашкавал.
* Рулото се поставя в студена фурна и чак тогава се включва печката на 200 градуса. Рулото се пече за около 35-40 минути или до готовност, без да се покрива с фолиото.
* Готовото руло не се вади от формата докато не изстине напълно, след което се отделя внимателно от алуминиевото фолио и се нарязва на шайби.
* Сервира се върху канапе от зелена салата, с доматена гарнитура.


Да ви е вкусно!



Рецептата е подходяща за вегетарианци, но не и за пости тъй като съдържа яйца, кашкавал и краве масло. Разновидностите на този тип картофени рула са много. Този път ви предлагам един от най-лесно изпълнимите, като си запазвам правото да ви покажа и други видове, било то с малки или големи промени.














































































4 коментара:

  1. Много лесно и същевременно много ефектно руло.Картофите са много подходящи за различни рула, така,че наистина разновидностите са много.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Така е Ели, картофът е универсален и приложим широко в кухнята. Принудена съм да се възползвам от многофункционалността на този кореноплоден зеленчук, защото у дома вегетарианците се множат, а тази рецепта съм я ползвала като заместител на "Руло Стефани".Съвсем целенасочено съм го изчистила от другите подправки и зеленчуци, които се прилагат в месната рецепта, за да мога да угодя и на най-капризния вкус при синовете ми.

    ОтговорИзтриване
  3. Това руло и месоядни ще го харесат. Непременно ще го пробвам.

    ОтговорИзтриване
  4. Да ти е вкусно, Злати! Поздрави у дома!

    ОтговорИзтриване