неделя, 12 юни 2016 г.

КРОАСАНЕНИ САНДВИЧИ ПЪЛНЕНИ С БЪРКАНИ ЯЙЦА СЪС СИРЕНЕ И ПИПЕР




























КРОАСАНЕНИ САНДВИЧИ ПЪЛНЕНИ С БЪРКАНИ ЯЙЦА СЪС СИРЕНЕ И ПИПЕР


Необходими продукти:


За 1 порция:

1 брой от по-големите готови кроасани с масло за предпочитане поизсъхнал
2 яйца
Около 100 гр. саламурено сирене
2 червени пиперки
Малко рукола за свежест или пера от зелен лук

Олио за пържене




















































Приготовление:


*За предпочитане е да използвате кроасан, който е поизсъхнал, а не съвсем пресен и мек, тъй като му предстои топлинна обработка и ако е много пресен ще се сплеска.
* Срежете кроасана по дължина, но не докрай, за да го притворите след като го напълните.
* Запечете на горещ котлон, съвсем лекичко кроасана от двете страни, след което го разтворете като книга и много внимателно, за да не го разкъсате го запечете и посредата. Оставете подготвения кроасан настрана и си пригответе пълнежа.
* В малко олио изпържете на среден котлон, почистените от дръжки и семенници пиперки след като сте ги нарязали на дребни ивички.
* Към изпържените пиперки добавете едро натрошеното сирене и счупете яйцата отгоре.
* Не бъркайте веднага, а изчакайте да се стегне малко белтъка и чак тогава леко разбутайте сместа, като се стараете да се отличава белтъка от жълтъка.
* Гответе за кратко и още щом бърканите яйца се стегнат ги дръпнете от котлона.
* Сложете малко рукола или перца от зелен лук в кроасана и добавете бърканите яйца.
* Сервирайте кроасанения сандвич още докато е топъл с няколко нарязани доматчета.

Да ви е вкусно!






















































2 коментара:

  1. това е чудесна студентска вечеря !

    (със сутрешните кифли, неизядени не защото не си бил гладен, а защото не си имал време да ги хапнеш)

    ОтговорИзтриване
  2. Да, това е един от многото варианти в които можеш да използваш неизядени кроасани с масло, освен функцията им за сандвичи, може да се преправят на соленки като се нарежат на шаиби и се запекат с малко кашкавал или да се вложат в десерт като се полеят със смес за крем карамел, а после да се изпекат на фурна, както и да се напълнят със сурова плънка от кайма или други комбинации след което да се панират...и така докато фантазията може да препуска докато не се умори.

    ОтговорИзтриване