неделя, 13 март 2016 г.

ПИЛЕШКА ЧОРБА С ТУРШИЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И САЛАМУРА




























ПИЛЕШКА ЧОРБА С ТУРШИЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И САЛАМУРА


Необходими продукти:


1 пиле
Смесена  саламурена туршия - камби, пиперки, люти чушки, моркови, целина стръкове и листа с грудката, зелени доматчета, корнишони.
Вода за разреждане на саламурата
2-3 супени лъжици олио

За застройката:

1-2 супени лъжички запечено брашно
2 сурови яйчени жълтъка
Около 1 чаена чаша преварено прясно мляко

Стрит черен пипер при сервиране
Мъничко краве масло по вкус

Прясно наситнен магданоз














































































Приготовление:


* Пилето се вари заедно с няколко от туршиените зеленчуци, които са нарязани на хапки, задължително туршиена саламура, която се разрежда с повечко вода, като се има в предвид, че зеленчуците също са поели от соленоста на туршията и по време на варенето ще отпуснат от своята соленост. За това добре си преценете да не пресолите чорбата.  Добавете и олиото.
* Свареното пиле се обезкостява и накъсва на хапки, след което се връща в чорбата.
* В отделна купа разбийте жълтъците, смесете ги с запеченото брашно и разредете с прясното мляко, като разбърквате добре, за да няма бучици в сместа.  Започнете да добавяте черпак по черпак от горещия бульон и при непрекъснато бъркане изравнете температурата на застройката с тази на чорбата.
* Топлата застройка се изсипва на тънка струя към пилешката чорба и се разбърква непрекъснато до усвояването и. 
* Готовата пилешка чорба с туршиени зеленчуци и саламура се поднася с малко прясно стрит черен пипер и бучица краве масло, поръсва се и свеж магданоз.

Да ви е вкусно!


От семейната ми кухня.



Няма коментари:

Публикуване на коментар