неделя, 7 февруари 2016 г.

БУТЕРКИ ''ТУЙ-ОНУЙ''-ЛОКУМКИ




























БУТЕРКИ ''ТУЙ-ОНУЙ''-ЛОКУМКИ


Необходими продукти:


Бутер  тесто около 400 гр.
Обикновен локум 2 кутийки ( всяка по 140 гр.)
Кристална захар за наръсване на локумките

1 яйце за намазване на бутер тестото































































































































Приготовление:


*Разстелете бутер тестото на работния плот.
* Разрежете тестото на квадратчета с размер около 4 см. на 4 см.
* Сложете по едно локумче в средата на всяко квадратче.
* Намажете с разбито яйце по краищата на квадратите.
* Опаковайте всяко локумче, като срещнете над самото него, две по две срещуположни ъгълчета и ги слепите добре. Така пакечетата заприличват на обемни пликове за писма.
* Намажете всички локумки с разбито яйце.
* Поръсете с кристална захар.
* Поставете локумките в тава застлана с хартия за печене на разстояние едно от друго.
* Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса до тяхното порозовяване.
* Оставете готовите локумки да изстинат и ако не ви харесват с карамелизираната захар върху тях,  може да ги поръсите с пудра захар.

Да ви е вкусно!



Това е още една рецепта от поредицата: Бутерки „Туй-онуй”, които ще ви предлагам периодически.







































































































2 коментара:

  1. За пръв път попаднах случайно днес в това уютно местенце! Чудесни рецепти и апетитни снимки!!

    ОтговорИзтриване
  2. Вили, благодаря за топлите отзиви! Добре си ми дошла! Ще ми бъде много приятно ако се отбиваш понякога. Така е, не се познаваме и за това сега ще се прехвърля в твоя блог за да го разгледам тъй като заглавието ми подсказва, че споделяме една и съща страст-кулинарията!

    ОтговорИзтриване