петък, 4 декември 2015 г.

РИБА ЗАРГАНА НА ШИШ




























РИБА ЗАРГАНА НА ШИШ


Необходими продукти:


Риба заргана ( Ако е по-голяма по-добре, но не е проблем  да е по-дребна, тогава бихте могли да използвате по-къси шишове или да наредите по 2 заргани на шиш. )
Метални шишове за предпочитане с дървена дръжка и дължина около 40 см. (можете да ги намерите по магазините за домашни потреби или магазини тип „1 лев”)

Марината за намазване на рибата:

Сол
Олио
Чили сос
Мед
Стрит черен пипер

( Всичко е по ваш вкус )




















































Приготовление:


*Рибата се почиства от вътрешностите и хрилете, а после се нарязва на 4-5 парчета като главата и опашката се запазват също.
*Рибата се нарежда по шиша, като се забучва първо опашката сочейки към дръжката, след това се нанизват резените, но да са разположени перпендикулярно и накрая следва главата, която завършва в острата част на шиша.
* Приготвя се марината според вкуса ви с посочените съставки, след което с четка се намазва обилно подредената риба на шиша.
* Рибата се пече върху скара, барбекю или жив огън до готовност, след което се намазва още веднъж с маринатата.
* Поднесете Зарганата с пържени картофки, лимонови резенки и пикантно чесново-оцетено пюре със захар и сол (това е марината, която трябва да приготвите по ваш вкус). Поръсете я с прясно наситнени лучени перца.

Да ви е вкусно!


Рецептата е подходяща за Никулден, а маринатата е сглобена по мой вкус и не е задължителна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар