понеделник, 24 август 2015 г.

ПУКАНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА В ПРЯСНА МАРИНАТА




























ПУКАНИ ЛЮТИ ЧУШЛЕТА В ПРЯСНА МАРИНАТА


Необходими продукти:


500 гр. люти чушлета
1 голяма лятна връзка копър ( около 60 стръка )
½  лятна връзка магданоз ( около 30 стръка )
1-2 главички чесън или според вкуса ви
Мляна морска сол около 1 чаена лъжичка, но вие си преценете по ваш вкус
2 и ½ супени лъжици захар, но пак си преценете да ви е по вкуса
½  чаена чаша ябълков оцет, но ако обичате по-кисело може да замените с винен оцет

½  до 1 кафена чашка олио, взависимост от желанието ви за повече или по-малко мазничко.






































































































Приготовление:


*Опукайте лютите чушлета на котлон, скара или  жив огън, според вашите възможности.
* Пригответе прясната марината като в оцета разтворете с бъркане солта и захарта, а после добавете олиото.
* Наситнете копъра и магданоза.
* Почистете чесъна и го претрийте с щипка сол в хаванче.
* Подредете пуканите чушлета в подходяща чиния и ги поръсете обилно с наситнените копър, магданоз и претрития чесън, след което ги полейте с маринатата.
* Ако чушлетата престоят известно време в маринатата ще се овкусят по-добре, но не е проблем да ги консумирате и веднага. Понякога маринатата свършва преди чушчиците, тогава просто си забъркайте нова и пак ги полейте.

Да ви е вкусно!


Татко ми ги приготвяше така през лятото за прясна консумация, а майка обикновено ги затваряше в бурканчета за зимата с някои  промени.





















































Няма коментари:

Публикуване на коментар