вторник, 28 април 2015 г.

ПРОЛЕТЕН ОМЛЕТ СЪС ЗЕЛЕН ЛУК




























ПРОЛЕТЕН ОМЛЕТ СЪС ЗЕЛЕН ЛУК


Необходими продукти:


4 по-големи кокоши яйца
5-6 стръка зелен лук
Около 150 гр. краве сирене
2 супени лъжици олио

Краве масло за готвене












































































































































































































































Приготовление:


*Тигана се затопля на средна степен на котлона и се намазва с краве масло, след което се сипват лъжиците олио, за да не прегори маслото.
* При затопленото масло се сипва наситнения лук, а след това, върху него се надробява сиренето.
* Яйцата се разбиват с виличка и се изсипват върху сиренето с лука. Нищо не се разбърква!
* Похлупете омлета с капак,  докато яйцата се стегнат, след което намажете стената на тигана по краищата  на омлета с краве масло, то ще се просмуче под него и ще спомогне за лесното му отделяне от съда.
* Извадете готовия омлет и по желание го прегънете, след което можете да го поръсите с малко свежо наситнен зелен лук. Гарнирайте по желание с  доматки, салатка или краставичка.

Да ви е вкусно!


За мене омлетите са мил спомен от татко и спасителен вариант на гладните ми момчета. Този омлет е точно такъв. Много бързо трябваше да го сервирам, но все пак си доставих удоволствието да го щракна с фотоапарата.










































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар