понеделник, 27 април 2015 г.

МЛАДИ, ПРОЛЕТНИ КАРТОФКИ В МАСЛО, КОПЪР И ЧЕСЪН




























МЛАДИ, ПРОЛЕТНИ КАРТОФКИ В МАСЛО, КОПЪР И ЧЕСЪН


Необходими продукти:


1 и ½ кг. млади картофки от по-дребничките
3 китки пресен копър (обикновено всяка китка я свиват с около 30 стръкчета)
Пресен чесън, който вече е образувал скилидки в главите, заедно със зелените стръкове, някъде около 3 стръка
Сол на вкус
Краве масло 1 пакетче (125 гр.)
3-4 супени лъжици олио (за да не прегори маслото по време на готвене)

2 чаени чаши вода
















































































Приготовление:


* Младите картофки не се белят, а само се изплакват под течаща вода от пръста.
* Цели се поставят в тава, достатъчно голяма, за да са разположени само на един ред.
* Посоляват се на вкус.
* Поливат се с водичката.
* Наситняват се само двете връзки копър и зелените стебла на чесъна, а после се смесват с картофките.
* Поръсете с олиото и разпръснете маслото на малки парченца по цялата повърхност.
* Печете на 220 градуса до зачервяване, като от време на време поливате картофките с течноста в тавичката.
* Ако искате повече сосче, може да добавите още една чаена чашка вода.
* Докато те са във фурната, намачкайте в хаванче главите чесън и ги смесете със заделената и наситнена връзка копър.
* Готовите още горещи картофки се смесват с пресния чесън, объркан с наситнения копър и се сервират с малко от масления сос.
* Можете да ги поднесете като основно ястие, гарнитура на различни меса, птици, риби или като мезе на бяло вино или бира.

Да ви е вкусно!


Рецептата е от народната ни кухня, приготвена по мой вкус и начин.

















































































Няма коментари:

Публикуване на коментар