събота, 21 март 2015 г.

ПИЛЕШКО МЕСО С ГЪБИ И ПРАЗ В МАСЛО

























ПИЛЕШКО МЕСО С ГЪБИ И ПРАЗ В МАСЛО


Необходими продукти:


За 4 порции са ви необходими:

Пилешките гърди (така наречените пеперуди) от 2 пилета, като всеки комплект се разделя на 2 филета, за да се получат 4 порции и се премахва кожата им.
400 гр. гъби печурки - кралски, може и бели или комбинирайте
Около 600 гр. праз
5-6 стръка магданоз
5-6 стръка копър
½ пакетче краве масло (60 гр.)
4 супени лъжици зехтин
Сол на вкус

Стрит черен пипер на вкус



































































Приготовление:


*Всяко парче пилешко месо се притиска с длан върху работната дъска и така се срязва през средата, но не до край, за да се разгърне като книга и да се изтъни. Правят се леки решетъчни нарези от двете страни, които няма да позволят на месото да се свие при термичната обработка.
* В тиган се поставя зехтина с маслото, добавят се накълцани на ситно гъбите и праза, заедно с наситнените копър и магданоз. Обработват се на среден котлон до лекото им омекване, като от време на време се разбъркват.
* Върху зеленчуците се поставя пилешкото месо, като лекичко се заравя в тях, след което  ястието се похлупва с капак за кратко, колкото месото да побелее.
* Подготвеното пилешко се подрежда в съд с похлупак, може иенски или глинен като се редуват праз с гъби, пилешко, праз с гъби и се поставя във фурната на 200 градуса за 20-30 минути. ( ако не разполагате с такива съдове ползвайте налична тавичка и покрийте с алуминиево фолио)
* Ястието се поднася топло. Чашка домашна ракия или вино биха го допълнили.

Да ви е вкусно!


От домашната ми кухня.















































2 коментара:

  1. Ах, много апетитно изглежда, страхотно вкусна комбинация Сиси!

    ОтговорИзтриване
  2. Жани, благодаря ти! Зная, че не е нещо особено, но се получи балансирана и приятна рецепта, което ме подтикна да я споделя.

    ОтговорИзтриване