четвъртък, 4 декември 2014 г.

КРЕМ СУПА ОТ ТИКВИЧКИ С ЧИПС ОТ ТИКВИЧКИ
































КРЕМ СУПА ОТ ТИКВИЧКИ С ЧИПС ОТ ТИКВИЧКИ


Необходими продукти:


За крем супата:

3 бр. средно големи тиквички, почистени от дръжките, но с коричката и нарязани на кубчета
1 средно голям картоф, обелен и нарязан на кубченца
1 средно голям морков, почистен и нарязан на дрeбно
1 супена лъжица с връх краве масло от бучка
150 гр. топено, пушено сирене
Сол на вкус
300 мл. прясно, пълномаслено мляко
1 л. вода

При сервиране:

3 бр. тиквички, без дръжките, но с коричката, нарязани на много тънки, плоски и дълги ивички, които се овалват в брашно, а после се изтупват от излишното такова и се препържват в предварително сгорещено олио, за да станат хрупкави, като чипс. След пърженето се оставят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
100 гр. пушено сирене от щафета, което се настъргва на едро ренде.
Прясно стрит черен пипер по вкус.
Наситнен свеж копър по вкус.

По няколко капки зехтин за лъскавина и допълнителен вкус.



















































































































































Приготовление:


*Налейте студената вода в тенджерка и поставете подготвените зеленчуци, заедно с пушеното сирене, маслото и посолете на вкус.
* Варете зеленчуците докато омекнат, тогава пасирайте до гладка консистенция и налейте прясното мляко.
* Оставете за още известно време на котлона, за да се попари и млякото в супата.
* През времето докато варите супата, може да си изпържите чипса и да го оставите да се отцеди от излишното олио и да изстине.
* Сервирайте крем супата топла, като  посипете от настърганото пушено сирене, прясно стрит черен пипер, наситнения свеж копър и няколко лентички от чипсовите тиквички. А за лъскавина и още вкус, може да капнете няколко капки зехтин.

Да ви е вкусно!



Остатък от летните ми снимки и рецепти.






















































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар