вторник, 2 декември 2014 г.

ПЪЛНЕНИ КАРТОФКИ С ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЧИЦА































ПЪЛНЕНИ КАРТОФКИ С ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЧИЦА


Необходими продукти:


Картофи - добре измити цели с коричката, еднакви по размер
Сол на вкус
Краве масло
Стрит черен пипер по вкус
Ситно настърган кашкавал
Квасена сметана

( Броя на картофите е по ваш избор, както и големината им, а грамажа на останалите продукти зависи от вашия избор. )

За пълнежа:

По 1 пъдпъдъче яйце за всеки картоф 



















































































































































Приготовление:


*Измитите картофи, както са мокри се посоляват и изпичат цели, небелени в тавичка, но може и директно на решетката, до тяхната готовност ( като прободете картофа с вилица да не се усеща съпротивление )
* На изпечените картофи се отлющва кожицата само отгоре, но не се премахва, а се разгръща настрани.
* Издълбава се средата, като се запазва целоста на стените на картофа.
* Плънката се прави, като към издълбаната среда от картофа, още докато е топла се добавя краве масло, сол по желание, стрит черен пипер, настъргания на ситно ренде кашкавал и квасена сметана за пухкавост. Всичко се разбърква без да се прекалява. Консистенцията на пълнежа трябва да е като много гъсто пюре с парченца картофени трохички и ухаеща на масло.
* С тази смес се пълнят издълбаните картофи с връхче.
* В самия пълнеж се оформя малко кратерче, в който се счупва по 1 пъдпъдъче яйчице.
* Картофите се връщат във топлата фурна, за да се доопекат с пълнежа и яйчицата.
* Готовите картофи се сервират топли, поръсени с пресни наситнени перца от зелен лук и свеж магданоз.

Да ви е вкусно!


От моята кухня.




















































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар