неделя, 30 ноември 2014 г.

МИДИ В МАСЛЕНО-МАГДАНОЗЕН СОС

































МИДИ В МАСЛЕНО-МАГДАНОЗЕН СОС


Необходими продукти:


 1 кг. пресни черноморски миди с черупките или замразени, може и само ядките, зависи на какво ще попаднете в големите магазини.
Краве масло 1 пакетче ( 125 гр. )
1 кафена чашка бяло вино
Магданоз  около 10 стръка
Мащерка 4-5 стръкчета
Лимон по вкус
Лайм по вкус
Стрит черен пипер по вкус

Ако е необходимо посолете, но със смляна морска сол



















































































































Приготовление:


* Ако мидите са пресни , трябва да ги измиете и да отстраните едрите полипи по тях и стърчащите мустаци. Ако са замразени или само ядки, това не е необходимо.
* Поставете ги в тенджера и добавете кравето масло,виното, клончетата мащерка, черния пипер, сол по желание и похлупете с капак докато мидите се отворят.
* Поръсете готовите миди с обилно количество магданоз и сервирайре заедно със соса.
* В всяка чиния добавете парченца лимон и резени лайм. По желание може да наситните мъничко люта чушчица.
* Сервирайте ги  докато са топли, за да се усеща аромата на море и топло масло.

Да ви е вкусно!


Горката рецепта отлежава от лятото, като много други, но ето,че се появи и нейния звезден миг с предстоящия празник на свети Николай. Надявам се, че предложението ми ще дообогати вашата трапеза.



























































































Няма коментари:

Публикуване на коментар