събота, 11 октомври 2014 г.

Плодов чийзкейк

































Плодов чийзкейк


Необходими продукти:


За блата:

2 пакета чаени бисквити ( общо 300 гр. )
1 пакетче краве масло ( 125 гр. )
2 жълтъка и 1 цяло яйце

За пълнежа:

2 белтъка и 2 цели яйца
1 пакетче бурбонска ванилова захар ( 10 гр. ) или заменете с наличен ванилов аромат
200 мл. натурална сметана
3 пакетчета крема сирене ( общо 375 гр. )
4 супени лъжици с връх захар

За желатиновата глазура:

1 пакетче желатин ( 10 гр. )
150 мл. сайдер Съмърсби круша или заменете с прозрачен лек сок ( например ябълков или сок от крушов компот )

За плодовата украсата:

Различни видове плодове според сезона и вашия вкус.












































































































































































Приготовление:


* Натрошете бисквитите и ги смесете много добре с кравето масло, двата жълтъка и едното цяло яйце.
* Намажете форма с диаметър 20 см. и борд 3 см. с мъничко краве масло и разпределете бисквитената смес равномерно по дъното и стените, като я натъпквате плътно.
* В отделна купа разбийте всички посочени съставки за пълнежа до еднородна течна смес.
* Излейте пълнежа внимателно в подготвената платка от бисквити.
* Поставете тавичката с подготвения чийзкейк в друга по-голяма тава и налейте вода ( само в по-голямата тава ) до средата на по-малката.
* Изпечете чийзкейка на водна баня в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност ( някъде около 45 до 50 минути, но все пак зависи от силата на вашата фурна )
* Оставете готовия чийзкейк добре да изстине, за да го желирате.
* Пригответе си желиращата смес като накиснете за 10-15 мин. желатина в малко от сайдера, само колкото да се разтвори и да набъбне.
* Смесете набъбналия желатин с останалия сайдер и го затоплете на водна баня докато се разтвори напълно, но не го нагрявайте прекалено,
* Готовия желатин оставете да изстине и така глазирайте повърхността на чийзкейка, след което украсете с желаните плодове и по желание глазирайте и тях с желатин.
* Поставете чийзкейка в хладилника за няколко часа да стегне желатина и чак тогава сервирайте.


Да ви е вкусно!


Импровизирала съм върху класическата рецепта, като използвах начина за готвене на крем карамел, спазила съм обичая за платката която се приготвя от натрошени бисквити и разбира се в пълнежа да присъства сирене, в моя случай крема сирене.
















































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар