понеделник, 18 август 2014 г.

Редено ''Гаспачо'' в чашка






























Редено ''Гаспачо'' в чашка


Необходими продукти:


Домат
Зелен пипер
Краставица
Червен лук 
Магданоз
Люта чушка по желание

За овкусяване:

сол,оцет,олио

При сервиране:

Препечени резени франзела.

























































































































































































Приготовление:


* Продуктите се съобразяват според чашките за сервиране и броя им. Добре е чашите да са прозрачни, за да се вижда подредбата на зеленчуците. Необходими са ви още и дълбоки чинии в които се завършва сервирането на ''Гаспачото'', като последната стъпка е индивидуалното овкусяване от всеки хранещ се според вкуса му.
* Доматите се обелват и настъргват на едро ренде.
* Краставиците се обелват и нарязват на малки кубчета.
* Пиперките се почистват от семената и дръжките, а после се нарязват на малки кубчета.
* Ако сте избрали да допълните салатата с люта чушка, накълцайте я и смесете със зеления пипер.
* Лукът се обелва и нарязва на дребни кубчета. 
* Наситнете магданоза.
* Редете в чашката, като започнете с малко настъргана доматка, следва краставица, червен лук, зелен пипер, отново домат, слой магданоз и завършвате с доматка.
* Украсете чашката с магданоз или друг зеленчук от салатата.
* Поставете готовите чаши в хладилник да се охладят за 30 мин.
* Докато чашките се охлаждат нарежете филийки франзела и ги препечете.
* Поднесете ''Гаспачото'' добре охладено с препечени филийки, дълбока чиния, лъжица и посочените подправки.
* Салатата се изсипва в чиния и хранещия я подправя според вкуса си.


Да ви е вкусно!


Когато бях дете салатите на татко биваха нарязани на огромни късове, които трябваше да хапвам на няколко гризвания всеки резен и за това, проявявах инициатива да кълцам всички зеленчуци допълнително, така ми беше по удобно и по-вкусно. Понякога изненадвах родителите си като им приготвях този вид салата и я сервирах в чашки. Майка ми обикновено недоволстваше, понеже не харесваше кулинарните ми изяви и смяташе, че не е нормално да сервирам салата в чаши, но татко винаги ме окуражаваше. Позволих си да сравня салатата с испанското ''Гаспачо'', тъй като съставките са същите, макар да не са в състояние на пасирана маса. 



















































































































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар