неделя, 6 юли 2014 г.

Сметанова супа от гъби Челядинки с мащерка и топено сирене






























Сметанова супа от гъби Челядинки с мащерка и топено сирене


Необходими продукти:


1 л. вода
300 гр. пресни гъби Челядинки ( с подрязани стъбълца до шапчицата, после измити под течаща вода, за да изпадат песъчинките, тъй като ще се варят не е необходимо да ги четкате, за това ги измивате )
250 мл. натурална сметана за готвене
45-50 гр. натурални, топени сиренца ( това са 3 бр. триъгълничета, но пак зависи от пакетирането им )
1/3 от пакетче краве масло ( с общо тегло 125 гр. )
сол на вкус
3-4 клонки мащерка за варене и по 1-2 при сервиране
микс пиперени зрънца ( червен, черен, зелен, бял )































































































































































Приготовление:


* Сварете гъбите в подсолена вода.
* Добавете мащерката, сметаната, кравето масло и топените сиренца и варете за още 8-10 мин. на средна температура без похлупак, като следите супата да не клокочи. Необходимо е само мащерката да си отпусне аромата и млечните компоненти да се слеят.
* Отнемете тенджерката от котлона и похлупете за още 10 мин., като оставите супата да си почине преди да сервирате.
* Поднесете гъбената супа с клонче мащерка и подправена с микс пиперени зрънца. Домашният хляб би бил чудесно допълнение.  

Да ви е вкусно! 


От моята кухня.






































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар