вторник, 17 юни 2014 г.

Домашна, ръчно приготвена паста ''Cavatelli'' с три вида сирена, сметанов сос и гъби пачи крак





























Домашна, ръчно приготвена паста ''Cavatelli'' с три вида сирена, сметанов сос и гъби пачи крак


Необходими продукти:


За една порция тесто за паста:

100 гр. брашно (в случая ползвам налично брашно тип 500, но по оригинална рецепта е семолина )
1 голямо яйце

За соса:

Количеството сирена и сметана ще си прецените вие колко да сложите в порцията според апетита ви.

твърдо сирене от рода на Пармезана ситно настъргано
триъгълниче топено сирене с натурален вкус от кутийка за мазане
настъргано сирене Гауда или друг вид кашкавал 
натурална сметана за готвене

Гъби пачи крак или други по ваш избор.

Краве масло и зeхтин за готвене.

Магданоз за гарниране.


















































































































































































































Приготовление:


* Омесете твърдо нелепнещо тесто от брашното и яйцето.
* Оставете тестото да си почине за половин час в хладилник.
* Откъсвайте парче от готовото тесто и го правете на тънък дълъг фитил с диаметър около 0,5 до 1 см.
* С нож отрязвайте малко късче с размер около 0,5 см и притискайки го в работния плот го изтеглете, така парченцето тесто се навива на полу фунийка, която носи името кавателли. Има и други начини за приготвяне на този вид паста, но аз избрах да ви покажа тези кавателли и този начин на приготвяне. За ваше улеснение предлагам видеото, което бе мой учител.
* Подготвената паста се сварява във вряща подсолена вода. Обикновено не и трябва повече от 8 мин. зависи какво брашно ще използвате и до колко я обичате ал денте ( леко недоварена ) или преварена.Това вече си е според вашия вкус и предпочитания.
* Докато пастата се вари изчеткайте гъбите и ги запържете за кратко в краве масло и зехтин.
* Добавете готовата паста към гъбите с малко от подсолената вода и смесете със сметаната, сирената и магданоза.
* Оставете за кратко всички вкусове да се смесят под капак.
* Сервирайте готовите Кавателли топли и при желание с чаша бяло вино.

Да ви е вкусно!


Рецептата съм комбинирала по мой вкус и усет.













































































































































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар