неделя, 29 юни 2014 г.

Домашна майонеза





























Домашна майонеза


Необходими продукти:


2 сурови кокоши жълтъка или 8 пъдпъдъчи
1 и 1/2 супени лъжици Дижонска горчица
1/2 чаена чаша слънчогледово олио
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
2 щипки сол






















































































































































































Приготовление:


* Жълтъците се бият с горчицата ( ако имате пасатор, това е един от моментите в които може да го използвате )
* Започнете да добавяте по малко олио и бийте до пълното му поемането от вече сгъстяващата се смес.
* Накрая овкусете ( вече на ръка ) с лимоновия сок и солта.
* Поднесете готовата майонеза с любимото си хлебче или добавете в различни салати.


Да ви е вкусно!



Майонезата е популярна по цял свят, а добавката на горчица и придава плътност с кадифена консистенция и я прави още по-апетитна.






































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар