събота, 5 април 2014 г.

Супа копривени топчета с яйчени ролца






























Супа копривени топчета с яйчени ролца


Необходими продукти:


За топчетата:

100 гр. сварена и максимално наситнена коприва
50 - 60 гр. ситно настъргано саламурено сирене
1 яйце
2 супени лъжици брашно

За ролцата:

по 1 яйце на порция

За бульона:

2 л. вода
200 мл. натурална сметана за готвене
3 супени лъжици брашно
сол на вкус
3-4 супени лъжици олио

























































Приготовление:


* За топчетата смесете подготвената коприва, сиренето, брашното  и яйцето.
* Оформете топченца с размерите на лешник и ги оваляйте в брашно.
* Възврете водата с олиото и сол на вкус.
* Пуснете подготвените топченца във врящата вода. Щом изплуват на повърхността са готови.
* Смесете 3 супени лъжици брашно със сметаната за готвене, разбъркайте и разредете с горещ бульон при непрекъснато бъркане, за да няма гранулки.
* Излейте сметановата смес при копривените топчета и лекичко разбъркайте. Бъдете нежни със супата, защото топчетата са крехки.
* Преценете колко порции супа ще поднесете и за всяка подгответе по 1 яйце.
* Всяко яйце се разбива самостоятелно и се запича като палачинка на намазан тиган с масло, като температурата на готвенето е ниска.
* Яйчената палачинка се навива на ролце още докато е влажна от едната страна и се нарязва на резенчета с ширина около 1 см.
* Ролцата се добавят към всяка порция, поръсва се с щипка червен пипер и наситнени пера от пресен лук.

Да ви е вкусно!


Една моя импровизация на тема супа топчета.
























































Няма коментари:

Публикуване на коментар