четвъртък, 27 март 2014 г.

Сьомгова супа със сметана и шафран






























Сьомгова супа със сметана и шафран


Необходими продукти:


4 глави от сьомга 
200 мл. натурална сметана за готвене
2 л. вода
сол на вкус 1 щипка шафран
10 стръка пресен копър
2-3 супени лъжици зехтин или олио
3 супени лъжици с връх натурално пшенично нишесте






















































































Приготовление:


* Сварете сьомговите глави в подсолена вода на вкус.
* Отделете месото и прецедете бульона.
* Към прецедения бульон се добавя зехтина, сметаната и размитото в малко студена вода нишесте. Бърка се непрекъснато до лекото му сгъстяване, за да не стане на бучки.
* Добавят се нишките шафран и наситнения копър.
* В купички се слага малко от месото и се залива с готовия бульон.

Да ви е вкусно!


Импровизирала съм между руска и норвежка кухня.























































Няма коментари:

Публикуване на коментар