понеделник, 24 март 2014 г.

Японски омлет със зеленчуци






























Японски омлет със зеленчуци


Необходими продукти:


4 яйца
3 стръка зелен лук само перата
1 средно голяма червена пиперка
50 гр. натрошено сирене
1 чаена лъжица рибен сос ( може и без него )
1 чаена лъжица светъл соев сос
1 щипка захар





























Приготовление:


* Разбийте яйцата с щипката захар, соевия сос и рибния сос.
* Нарежете на ситни кубченца червената пиперка и отделно наситнете зеления лук.
* Пригответе си купичка със съвсем малко олио, колкото да топнете смачкана на топче салфетка и с нея да намажете обилно тигана. Ако олиото дойде в повече просто го излейте. Тигана трябва да е мазен, но не бива да плува в мазнина.
* Сипете малка част от разбитите яйца и ги разлейте по дъното на тигана. Поръсете с част от пиперката.
* Щом омлета започне да изсъхва по повърхността, но все още се виждат влажни участъци, тогава го подхванете със шпатулка в единия край и го завийте на руло, като го избутате в другия край на тигана.
* Без да вадите рулото, налейте още малко от разбитите яйца и пак ги разлейте по дъното на тигана като повдигнете лекичко рулото, за да се подлее и под него. Поръсете малко от зеления лук и сиренето.
* Когато омлета започне да изсъхва отново по повърхността, но все още има влажни участъци, използвайте вече навитото руло и с него донавийте новата част.
* Повторете процедурата докато ви свършат разбитите яйца и зеленчуци. 
* Готовия омлет се сервира нарязан на резени и към него се предлага светъл соев сос.

Да ви е вкусно!


Ето извадка за видео рецепта в оригинал.



























Няма коментари:

Публикуване на коментар