вторник, 11 март 2014 г.

Пилешка супа с коприва





























Пилешка супа с коприва


Необходими продукти:


1 пиле около 1 кг.
200 гр. коприва
2 супени лъжици с връх брашно
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко ( от 2% )
3-4 супени лъжици олио
сол на вкус
стрит черен пипер на вкус
2 и 1/2 литра вода до 3 литра




























Приготовление:


* Пилето се сварява в посоченото количество вода с малко сол. После че почиства от кожата и костите, а месото се накъсва на хапки.
* В същата вода се вари предварително измитата коприва ( не забравяйте да ползвате латексови ръкавици докато я чистите, за да не ви нажули ръцете ). Сварената коприва се накълцва на дребно.
* В тенджерата се връщат пилето и копривата.
* Ако е необходимо, супичката се доосолява и овкусява със стрит черен пипер.
* В купичка разбийте яйцето с брашното, киселото мляко и олиото до гладкост без бучки. Добавете 1 черпак от топлия бульон и бъркайте непрекъснато, като продължите да добавяте още малко от бульона докато кашата се стопли.
* Добре темперираната каша изсипете в супата и пак разбъркайте за 1-2 минутки, докато усетите, че всичко лекичко се е сгъстило.
* Изцедете 2-3 лъжички лимонов сок, добавете го към супата и разбъркайте.
* Поднесете супичката топла, като предложите индивидуални резенчета лимон.

Да ви е вкусно!


От народната кухня по мой си начин.
























Няма коментари:

Публикуване на коментар