четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Пълнени картофки с бекон и сирена





























Пълнени картофки с бекон и сирена


Необходими продукти:


Няколко цели картофа според апетита ви.
Краве масло по 1 кафена лъжичка на картофче.
Веян бекон, може и друго деликатесно месо, но аз предпочитам бекона, защото месото е шарено.
Кашкавал.
Бяло саламурено сирене.
Топено пушено сирене.
Стрит черен пипер на вкус.
Сол не е необходима поради солеността на сирената, но ако обичате  то тогава си добавете.
При желание пресен наситнен копър и магданоз.
Пак при желание може да дообогатите сместа с още малко краве масло.








































































































Приготовление:


* Сварете целите картофи в подсолена вода, но без да ги разварявате.
* Сварените и охладени картофи се срязват през средата по дължина без да се белят.
* Издълбайте средата на картофа и го оформете като купичка, като се стараете максимално да изтъните стените, но не да ги остържете, все пак трябва да има нещо което да държи пълнежа.
* Поставете във всяка издълбана половинка по 1 кафена лъжичка краве масло, което ще се разтопи при печене и ще направи хрупкаво дъното на картофа.
* Смесете отделената картофена среда със сирената, които сте надробили грубо, нарязания на кубчета бекон, наситнените копър и магданоз, овкусете с черен пипер и сол по желание, а накрая добавете още малко краве масло. 
* Обърканата смес се разпределя по картофените купички без да се натъпква, а се оставя рехава, за да има малко въздух които ще запази рошавия вид на пълнежа.
* Така напълнените картофи се подреждат в тавичка с хартия за печене и се пекат на 225 градуса до образуването на апетитна коричка по края им и разтапянето на сирената.
* Сервирайте картофите с добавка на майонеза и щипка свежа салата.

Да ви е вкусно!


Пълнените картофки са спасителен вариант за капризни хора, тъй като винаги можете да замените плънката както с месна, така и със зеленчукова според вкуса и желанията на всеки. Удобно ястие при неочаквани гости, а защо не и спестяване на време пред печката.














































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар