петък, 31 януари 2014 г.

Малки хлебчета с топено сирене






























Малки хлебчета с топено сирене


Необходими продукти:


250 гр. натурално топено сирене за пълнежа
1 яйце за тестото и 1 яйце за намазване
1 пакетче суха мая ( 7 гр. )
1 равна супена лъжица захар
1 чаена лъжичка с малко връхче сол
30-40 гр. меко краве масло ( приблизително 1 супена лъжица с връх )
1 кафена чашка зехтин
400 мл. хладка вода
900 гр. брашно ( тип 500 ) и ако се наложи още съвсем мъничко за доизмесване















































































Приготовление:


* Разтворете маята и захарта с 2 лъжици от брашното в малко от хладката водичка до гъста кашица и покрийте за 10 минутки на топло да шупне.
* Шупналата мая се пресипва в удобен съд за месене и към нея се прибавят разбито едното яйце, мекото краве масло и зехтина. След като сте разбъркали добре сместа добавяте и хладката водичка и пак размесвате всичко.
* Към водната смес се изсипва пресятото брашно със солта и се омесва меко не лепнещо тесто, като ако е необходимо се добавя още мъничко брашънце, но не повече от 100 гр., защото иначе ще пренаситите тестото и то ще стане тежко.
* Добре омесеното тесто се разделя на малки топки с размерите на кокоше яйце и в тях се увива резенче от топеното сирене след което на хлебчетата се придава кръгла форма.
* Подготвените хлебчета се подреждат в тава върху хартия за печене на разстояние едно от друго, за да има на къде да растат и се оставят да втасат докато си увеличат обема два пъти.
* Втасалите хлебчета се намазват с разбито яйце и се поръсват с малко черен сусам.
* Пекат се в предварително загрята фурна на 250 градуса го готовност.
* Изпечените хлебчета се намазват със зехтин и се покриват с дебела кърпа до тяхното охлаждане.

Да ви е вкусно! 


От моята кухня.





















































Няма коментари:

Публикуване на коментар