понеделник, 27 януари 2014 г.

Кайсиеви тортички






























Кайсиеви тортички


Необходими продукти:


4 яйца
1 чаена чаша брашно ( тип 500 )
1 чаена чаша кристална захар
1 пакетче бакпулвер ( 10 гр. )
ванилова есенция
плодовете от 2 кайсиеви компота от по 800 мл.
сока на 1 кайсиев компот
захар за карамелизиране
орехови и бадемови ядки за наръсване






























































































































































Приготовление:


* Яйцата се разбиват със захарта и ваниловата есенция. Добавя се пресятото брашно с бакпулвера и всичко се смесва добре.
* В 8 купички с полезен обем от височина 3 см. и диаметър 6 см. се сипва по 1 чаена лъжичка захар. Купичките се поставят в тава във фурната до карамелизацията на захарта, а после се изваждат и се изчаква изстиването им.
* Във всяка купичка се подреждат по няколко от кайсиевите плодчета върху изстиналия карамел.
* Подредените плодове се заливат с подготвеното рядко тесто.
* В основната тава в която са чашите се налива вода до средата им и така се поставят обратно във фурната, която е затоплена на 200 градуса. Пекат се до готовност.
* Готовите тортички се оставят да изстинат и се надупчват с клечица след което се сиропират със сока от компота. 
* Изваждат се от купичките, като ги обръщате върху чиния, а после ги поръсвате с настъргани ядки.

Да ви е вкусно!


От моята кухня.




























































































































































































1 коментар: