четвъртък, 5 декември 2013 г.

Рибена супичка от скумрия




























Рибена супичка от скумрия

Необходими продукти:


4 големи скумрии
4 средно големи моркова
4 големи картофа
2-3 супени лъжици олио
пресен лющян ( девисил ) на вкус или заменете със сух
5-6 зърна черен пипер
лимон за сервиране и люта чушка ако обичате


























Приготовление:


* Скумрията се почиства от главата и вътрешностите, трябва да остане само на средна кост.
* Сварява се във вода която да я покрие. След което се обезкостява на едри парчета, а бульона се прецежда през цедка.
* В прецедения бульон, се поставят обелените и нарязани на едро картофи и моркови. Ако е необходимо долейте още мъничко вода.
* Подправя се със сол на вкус, пускат се зрънцата черен пипер и се изливат 2-3 супени лъжички олио.
* След като се сварят зеленчуците се добавят и почистените парчета скумрия.
* Супата се подправя със ситно нарязания лющян ( девисил ) в последния момент, за да се запази свежия му аромат и се сервира с лимон и люта чушка по желание, както и прясно настърган черен пипер.

Да ви е вкусно!














































































Няма коментари:

Публикуване на коментар