сряда, 18 декември 2013 г.

Спаначен щрудел със сирена





























Спаначен щрудел със сирена


Необходими продукти:


5-6 парчета печен фин бекон
400 гр. фини точени кори
500 гр. пресен спанак ( може и замразен )
50-60 гр. топено натурално сирене
50-60 гр. пушено топено сирене
100 гр. сирене чедър
100 гр. кашкавал
зехтин за намазване на корите
1 яйце за гланц и основа на семената
по 5-6 щипки семена от кафяв и черен сусам



































































































































Приготовление:


* Спанака се бланшира за кратко във вряща подсолена вода, а после се охлажда шоково в студена вода, за да запази свежия си цвят.
* Изцедете спанака добре,а после го нарежете на ситно.
* Добавете към спанака всички сирена и кашкавала, като ги настържете на едро ренде и ги смесите.
* Поставете в правоъгълна тава хартия за печене и започнете да редите корите една върху друга, до тяхното изчерпване, като помежду всяка наръсвате мъничко зехтин и го разнасяте равномерно навсякъде.
* Върху така подредените кори, по едната широка страна поставете парчетата бекон, а върху тях спаначената плънка размесена със сирената.
* Навийте на руло с помощта на хартията, а после намажете отвсякъде със зехтин.
* Направете няколко срезове, които ще подготвят рулото след изпичане за по-лесно разрязване на порции.
* Намажете повърхността с разбито яйце и поръсете сусама, като редувате кафяв с черен, за по-красив вид.
* Изпечете в предварително подгрята на 180 градуса фурна до готовност.
* Сервирайте спаначения щрудел с няколко перца от зелен лук и чери доматчета.

Да ви е вкусно!












































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар