сряда, 27 ноември 2013 г.

Пълнени пържоли с гъбен сос





























Пълнени пържоли с гъбен сос


Необходими продукти:


5 броя котлетни пържоли с коста и дебелина около 2 см.
500-600 гр. пресни гъби печурки
200 гр. пушена шунка или друго пушено месо, може и колбас
наситнен магданоз по ваша преценка
стрит черен пипер на вкус
сол на вкус
олио за готвене
малко краве масло по ваша преценка за направата на соса
няколко клечки за зъби с които ще фиксирате пълнените пържоли

































































































































Приготовление:


* Пържолите се срязват през средата на месото така, че да се образува джоб до коста, който ще се напълни с плънка, затова се прави малък срез като за начало и се разширява внимателно в дълбочина. 
* Подготвения джоб се пълни със следната смес: Предварително нарязаните на резенчета гъби и шунка се запържват в олио и овкусяват с черния пипер, магданоза и солта. На пържола са необходими около 2-3 до 4 супени лъжици пълнеж.
* Всеки напълнен джоб се затваря с клечките за зъби, за да не се разсипе пълнежа.
* Така напълнените пържоли се посоляват със сол и стрит черен пипер.
* Намазват се с олио и се пекат от двете страни  във фурната до готовност.

За соса:

* Накълцайте хаотично гъби на ситно и ги задушете в краве масло с малко водичка под похлупак, като ги овкусите със сол и черен пипер. Соса не се уплътнява, а трябва да остане бистър и воднист.
* Поднесете готовите пълнени пържоли с наколко лъжички от гъбения сос. При желание може да освежите с наситнен магданоз.

Да ви е вкусно!


Тези пържолки са любими на съпруга ми, но не си мислете,че ги приготвям често макар,че са лесни за изпълнение. Те са включени в празничните ми менюта, които съчетавам и редувам веднъж годишно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар