четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Панирани яйца с пълнеж





























Панирани яйца с пълнеж


Необходими продукти:


За 10 броя яйца

за плънката:

10 супени лъжици ситно настърган мек кашкавал
10 супени лъжици много ситно накълцана шунка
2 супени лъжици наситнен магданоз

за панировката:

1/2 чаена чаша брашно
1 чаена чаша галета
4 яйца

за яйчения сос:

малко майонеза по ваш вкус
няколко от сварените жълтъци
лимонов сок по ваш вкус
горчица за цвят, ако желаете
























































































Приготовление:


* Яйцата се сваряват до твърд жълтък. После се охлаждат в студена вода и се обелват.
* Разрязват се на две половинки като ладийки и се премахват жълтъците.
* Смесват се кашкавала, шунката, магданоза и се оформят 10 топченца, всяко с размерите на извадения жълтък.
* На мястото на жълтъка се поставя подготвеното топченце и двете половинки на яйцата се съединяват отново с помоща на клечица за зъби.
* Всяко яйце се панира първо в брашно, после в яйце, следва галета, отново в яйце и пак в галета и се пържи в добре сгорещено олио, което трябва да ги покрива целите. За целта може да използвате фритюрник или малък, но по-дълбок съд.
* Жълтъците се пасират с малко майонеза, лимонов сок, горчица, в съотношение, което вие си прецените до образуването на гъст или по-рядък сос по ваш вкус.
* Панираните яйца с пълнеж на които сте отсранили помощната клечка, се поднасят върху легло от свежа салата, жълтъчен сос и посипани и с натрошен жълтък.


Да ви е вкусно!































































Тази рецепта е от бившия ''Балкантурист'', но може да я срешнете в книгата на Чолчева и в книгата '' Какво да сготвим на бързо '', разбира се в техен си вариант.


























Няма коментари:

Публикуване на коментар