неделя, 20 октомври 2013 г.

Облечени пълнени праскови





























Облечени пълнени праскови


Необходими продукти:


Подберете си 10 броя по-дребни праскови
1 пакет готово бутер тесто ( 800 гр. )
1 пакетче бурбонска ванилова захар ( 10 гр. ) или заменете с налична
1 яйце за намазване
кристална захар за поръсване
няколко орехови ядки начупени на едро за декорация

За пълнежа:

3-4 чаени бисквити
кафява тръстикова захар по 1 чаена лъжичка на праскова 
2 супени лъжици краве масло от бучка
около 40 гр. орехови ядки








































































































Приготовление:


* Пригответе първо пълнежа, като смелите фино ядките, а после ги смесите с маслото и кафявата захар, а бисквитите начупите на дребно. Поставете пълнежа върху найлоново фолио и го увийте на фитил, като го разделите мислено на 10 части за всяка праскова. Сложете го във фризера, за да стегне.
* Загрейте фурната на 225 градуса.
* Застелете тавата с хартия за печене.
* Обелете прасковите, разделете ги на 2 части и премахнете костилката.
* Разрежете бутер тестото на 10 квадрата.
* Извадете пълнежа от фризера. Разделете го на 10 части и с всяка от тях напълнете мястото на костилката.
* Съединете двете половини на прасковите и ги увийте в парче бутер тесто.
* Разбийте яйцето и намажете увитите праскови, като отгоре ги поръсите с малко кристална захар и няколко орехови ядки.
* Изпечете в загрятата фурна до златисто.
* Поднесете със стръкче мента и няколко орехови ядки допълнително.

Да ви е вкусно!


Не съм следвала конкретна рецепта, а приготвих десерта по усещане в момента и с налични продукти от хладилника. Десерти от този вид има във всяка кухня, само плодовете и пълнежите им са различни.

А ето и вариант на печени праскови с пълнеж, без облекло и поляти с малко сироп от смокиново сладко, гарнирани с цяла бисквитка.




































Няма коментари:

Публикуване на коментар