събота, 5 октомври 2013 г.

Селски омлет с чорбаджийски чушки





























Селски омлет с чорбаджийски чушки


Приготовление:


3 бр. яйца
3 бр. чорбаджийски чушки
1/2 шепичка натрошено краве сирене
1/2 шепичка едро настърган любим салам ( в случая ''Хамбургски'' )
олио за намазване на тигана
бучица краве масло, което е около 1 супена лъжица с връхче







































































Приготовление:


* Намажете тигана с олио и загрейте до 2-3 степен на котлона.
* Поставете салама да се поизпоти от топлината на тигана.
* Залейте с разбитите яйца.
* Наръсете натрошеното сирене и едро нарязаните ( накъсани ) чорбаджийски чушки.
* Похлупете с капак и намалете котлона на  1-2 степен.
* Щом яйцата започната да съхнат на повърхността, поставете тук-там парченца от кравето масло не по-големи от черешки и пак похлупете за 30 секунди.
* Омлета е готов за сервиране щом внимателно го отделите от дъното на тигана с шпатулка.
* Ако го обичате изпечен от двете страни, просто използвайте капака на тигана, за да го обърнете ( изхлузете го леко върху капака, след което върнете в тигана обръщайки капака, за да се изпече и от другата страна ).
* Сервирайте топлия омлет загърнат на две с бучица краве масло, която ще ухае докато се топи при поднасянето. Гарнирайте с едро нарязани домати, подправени съвсем деликатно с оцет, олио и сол и поръсени с наситнен свеж магданоз.
* Не се старайте омлета да е перфектен. Самия му небрежен вид носи името, което го характеризира, а именно ''Селски омлет с чорбаджийски чушки''.

Да ви е вкусно!


Рецептата е от кухнята на татко. Омлетите, които той твореше бяха като слънца в тиган! Винаги много богати на вкус, изпълваха цялата къща с топлия си и уютен аромат на масло. Поднесени с присъщата усмивка от него, както и невероятните изстории, които измисляше, за да ни забавлява. Тези омлети си остават неповторими за мен!


















Няма коментари:

Публикуване на коментар