неделя, 27 октомври 2013 г.

Печени домати в зехтин и риган





























Печени домати в зехтин и риган


Необходими продукти:


домати сорт ''Рома''
сух риган
наколко скилидки чесън (ако обичате)
сол на вкус
малко кафява захар за поръсване
зехтин







































































































Приготовление:


* Срежете доматите на половинки или на четвъртинки и ги почистете от семенниците.
* Подредете ги в тава с почистената страна нагоре и лекичко ги поръсете със захарта, а после посолете и подправете с ригана по ваш вкус.
* Сипете зехтин на тънка струйка така, че да ги докосне всички.
* Ако желаете още по-щедър аромат накълцайте на едро няколко почистени скилидки чесън и ги пръснете върху доматките.
* Изпечете ги на 175 градуса или най-много до 200 градуса без да ги изгаряте.
* Ако количеството ви е голямо можете да мариновате в зехтин, като съхранението им се осъществява в стъклен съд с похлупак и задължително в хладилник или друго хладно място.
* Тези печени доматки в зехтин и риган са чудесна добавка към сандвичви, салати, пици,супи, яхнии или други ваши ястия.


Да ви е вкусно!




Няма коментари:

Публикуване на коментар