сряда, 16 октомври 2013 г.

Зелена салата с орехи и маково пиле





























Зелена салата с орехи и маково пиле


Необходими продукти: 


За една хубава голяма порция ви е нужно: 

За пилешките месца;

1 шепа пилешко бяло месо
2 супени лъжици пшенично нишесте, ако нямате заместете с 1 лъжица брашно (тип 500)
2 супени лъжици класически соев сос за мариноване на пилешкото
2 супени лъжици маково семе
белтъка на едно яйце
олио за термичната обработка на хапките

За салатата:

1-2 стръкчета зелен лук
няколко шайбички от лук шалот или заместете с друг стар лук какъвто предпочитате
1 стръкче копър
1 стръкче магданоз
1 шепичка чери доматчета разрязани на половинки
5-6 листа червена салата накъсана на хапки
5-6 листа зелена салата накъсана на хапки
една шепичка листа рукола
половин шепичка накълцани на едро с ножа орехови ядки
сол на вкус зехтин за поръсване























































































Приготовление:


* Първо си нарежете пилешкото месо на хапки, а после го мариновайте в соевия сос.
*  Докато месото се маринова измитите салати се отцеждат максимално от водата. Накъсват се на хапки. Зеления лук се нарязва на 1-2 см. парченца, а шалота на тънки шайбички разделени по сегменти.
* Чери доматките се преполовяват, а ореховите ядки се накълцват на едро с ножа. 
* Потопете в разбития белтък с маковите семенца, разбъркайте и поръсете с нишестето, като отново разбъркате.
* За пилешките хапки, загрейте олиото в тиган до средна температура.
* Изпържете до слабото порозовяване на месото.
* Щом пилешките хапки са готови ги оставете за малко да истинат, а после смесете салатата с месото и подправете на вкус с малко зехтин и сол. Накъсайте най-отгоре магданоза и копъра.

Да ви е вкусно!


От моята кухня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар