събота, 28 септември 2013 г.

Картофена бърканица





















Картофена бърканица


Необходими продукти:


3 средно големи сварени картофи с коричката
2 яйца
1 шепа наситнен магданоз
2-3 супени лъжици сушен лук на полумесеци
стрит черен пипер на вкус
стрита морска сол на вкус
1 шепа настъргано бяло саламурено сирене
3-4 супени лъжици зехтин
2-3 супени лъжици краве масло от бучка

за сервирането:

рукола или друга свежа салата и няколко чери доматчета или каквито имате






































































Приготовление:


* Обелете сварените и добре отцедени картофи, а после ги настържете на едро ренде.
* Загрейте зехтина с маслото и задушете лука под капак, за да омекне понеже е сушен, но ако предпочитате може да го изпържите до златисто и хрупкаво.
* Добавете наситнения магданоз и черния пипер.
* Веднага сипете настърганите картофи и разбъркайте, за да се запържат малко и те.
* Натрошеното сирене се обърква с картофите.
* Сложете отгоре сместа малко кашкавал настърган на едро ренде и похлупете бърканицата, за 1-2 минути.
* Счупете двете яйца  и разбъркайте. Вече може и да посолите ако искате.
* Готовото ястие изсипете на чиния и си го оформете в кръг с борд, а отгоре настържете още кашкавал, за да се разтопи докато бърканицата е топла.
* Изчакайте малко да стегне и сервирайте с рукола, чери доматчета или друга свежа салата.


Да ви е вкусно!
















































































Защо кръстих рецептата ''Картофена бърканица''? Това име най-пасна на тази импровизация. След като се чудех какво да правя със сварените картофи от предния ден, резултата е налице. Това ястие не нито пататник, нито огретен, нито омлет, нито картофено кюфте, тогава какво е? Ами чисто и просто една вкусна картофена бърканица! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар