петък, 27 септември 2013 г.

Бухтички ''Сиси''






























Бухтички ''Сиси''


Необходими продукти:


3 бр. яйца
1 кофичка кисело мляко 400 гр. от 2%
1 чаена лъжичка хлебна сода ( бикарбонат )
2-3 щипки сол
3 супени лъжици захар
 около 2 чаени чаши брашно, може по-малко, но не повече и задължително да е пресято





















































Приготовление:


* В по-дълбока купа счупете трите яйца, добавете солта и захарта. 
* Разбийте с домакинска тел или вилица, няма нужда от миксер, до пухкава пяна.
* Изсипете цялото кисело мляко, а върху него хлебната сода.
* Разбъркайте колкото да се смесят продуктите, недейте да разбивате излишно..
* Добавете пресятото брашно на два пъти. Кашата трябва да добие консистенцията на пухкав крем.
* Нагорещете повечко олио в тигана и пускайте по една супена лъжица от сместа да се пържи. Може да си помагате с втора лъжица, като избутвате сместа от първата.
* Пържете до златисто.
* Поднесете бухтичките като ги напудрите с пудра захар и капнете тук-там по малко сладко от сливи.

Да ви е вкусно!




























Това е предложението ми, но Вие може да замените с течен шоколад, мед или други сладка, както и да не слагате захар в сместа, а малко настъргано сирене и да ги направите солени. Все пак всеки си има любима технология за бухтички.
Бих добавила само, че ако киселото мляко се остави някъде на топло за през ноща, само колкото да прокисне лекичко, то тогава реакцията на содата с млякото е още по-буйна и бухтите стават невероятно мекички, като дунапрен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар