сряда, 25 септември 2013 г.

Винени раци в зехтин





























Винени раци в зехтин


Необходими продукти:


Дузина речни раци 
Бутилка сладко бяло вино
Лимон
Стрък-два магданоз
Няколко скилидки чесън по предпочитание
Стрита морска сол на вкус
Зехтин по преценка























































Приготовление:


 * Раците се сваряват в малка част от виното за около десетина-петнайсет минутки.
 * Приготвя се дресинг от стрития чесън с малко солчица, добавя се сока на половин лимон, наситнен магданоз и се полива със зехтин.
 * Порцията се оформя с по един цял рак и преполовени опашките на още три ( не забравяйте да изчистите чревцето ).
 * С дресинга се поливат само опашките. Добавя се резенче лимон.
 * Поднесете с препечени филийки и охладеното останало бяло вино, така пред ястието ще в завършен вид.

Да ви е вкусно!































































Изобщо не съм се придържала към някаква рецепта, по вкус тези продукти си подхождат и за това ги съчетах. Това е универсален дресинг подходящ при този тип храни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар