четвъртък, 11 юли 2013 г.

Патладжанени рулца с домати, сирене и сос песто





























Патладжанени рулца с домати, сирене и сос песто 


Необходими продукти:


2 средно големи патладжана
2 по-големи домата за самите рула и 1 домат за между готовите рула
1 зелена пиперка
3-4 скилидки чесън
бяло саламурено сирене за пълнеж
босилек за декорация


































































































































































Приготовление:


* Измийте патладжаните, почистете ги от дръжките и нарежете на тънки филийки по дължина.
* Направете същото с доматите.
* Нарежете сиренето на едри продълговати парчета, като се съобразите, че ще ги завивате в патладжана и не бива да стърчат.
* Вземете една филийка патладжан и я намажете със сос песто. Поставете отгоре тънка доматена шайба, а върху нея парче сирене.
* Навийте на руло и повторете с останалите зеленчуци.
* Подредете в тавичка и намажете всички рулца отгоре със сос песто.
* Нарежете пиперката и домата на ленти. Подредете ги между навитите рулца и накълцайте чесъна като го разпръснете хаотично върху блюдото.
* Изпечете във фурната до готовност.
* Готовите рулца намажете отново със сос песто.
* Поднесете по 2-3 рулца в порция, като освежете със стръкче босилек.

Да ви е вкусно!


Тази свежа лятна рецепта я приготвяха леля и баба, но вместо сос песто правеха сос от стрит магданоз, чесън, орехи, солчица и олио. Магданозения сос също става много приятен и е още един вариант за овкусяване на патладжанените рулца. 




















































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар