четвъртък, 18 юли 2013 г.

Земелки с полянна мащерка





























Земелки с полянна мащерка


Необходими продукти:


около 1 кг. брашно ( тип 500 )
1 пакетче суха мая ( 7 гр. )
1 супена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
1/3 чаена чаша зехтин
1/2 чаена чаша леко топло прясно мляко
2 чаени чаши леко топла вода
2 супени лъжици ронена полянна мащерка с цветовете






















































Приготовление:


* Омесете от посочените продукти меко тесто.
* Разпределете тестото на топчета, които се побират в едната ви шепа.
* Изтеглете всяко топче и заострете в краищата така, че да добият елипсовидна форма заострена в двата края.
* Оставете ги в тава застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго да втасват.
* Втасалите земелки се срязват през средата по дължина съвсем лекичко.
*  Изпечете ги в предварително загрята фурна на 250 градуса до готовност.
* Топлите земелки оставете да изстиват под кърпа.


Да ви е вкусно!


Тези земелки са подходящи за закуска през студените зимни дни, но разбира се бихте могли да ги хапвате и през другите сезони с чаша горещ чай от мащерка и намазани с краве масло. 





































































Няма коментари:

Публикуване на коментар