четвъртък, 11 юли 2013 г.

Франзели





























Франзели


Необходими продукти:


1 пакетче суха мая ( 7 гр. )
1 равна супена лъжица захар
1 равна супена лъжица сол
2 яйца
100 мл. зехтин
200 мл. леко топличка вода
200 мл. леко топличко прясно мляко
600 гр. брашно ( тип 500 ) и още малко на око за доизмесване 













































































































Приготовление:


* Смесете всички посочени продукти в общ съд в който ще втасва тестото. Разбийте добре  яйцата и разтворете маята в малко от млякото или водата заедно със захарта. Брашното пресейте заедно със солта. Измесеното тесто оставете покрито на топличко местенце да втасва.
* По-късно от добре втасалото тесто, късайте парченца колкото се побират в шепата ви и с помощта на допълнителното брашно изтеглете фитили, които търкаляйте по работния плот, за да се оформят франзелките.
* Готовите франзели подредете на разстояние в тава, като ги отделите с хартия за печене. Покрийте ги с набрашнена кърпа за повторно втасване.
* Върху втасалите хлебчета поръсете малко брашно, което след изпичане ще придаде визия на хляб печен в пещ, тъй като самото брашното леко прегаря.
* Направете диагонални срезове по повърхността на франзелите, характерна шарка за този вид хляб.
* Изпечете така подготвените франзелки в предварително загрята фурна на 250 градуса.
* Готовите хлебчета покрийте с дебела кърпа докато изстинат.
* Тези прекрасни франзели са идеални за малки сандвичи, брускети или добавка към основни ястия.

Да ви е вкусно!































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар