петък, 5 юли 2013 г.

Пандишпанов сладкиш под белтък с малини





























Пандишпанов сладкиш под белтък с малини


Необходими продукти:


За блата:

4 цели яйца + 3 жълтъка
120 гр. кристална захар
130 гр. брашно ( тип 400 )
10 гр. бурбонска ванилия или с каквато разполагате ( 10 гр. )

За пълнежа:

 малиново сладко ( аз си приготвих за случая прясно )

За покритието на сладкиша:

6 белтъка
2 супени лъжици ванилова пудра захар
1 препълнена шепа с цели плодчета малини








































































































































Приготовление:


* За блата разбийте 4 цели яйца и 3 жълтъка с ванилията и кристалната захар. Бийте с миксера около 10 мин. или докато получите гъст пухкав крем, които е увеличил обема си около 3 пъти.
* В отделна купа пресейте брашното при пухкавия яйчен мус и смесете на ръка с лъжица. Бъркайте нежно и внимателно без да бързате, за да не спадне обема на сместа.
* загрейте фурната на 175 градуса и подгответе формата за сладкиша, като намажете стените на съда с краве масло и отгоре го напудрите с брашно.
* Излейте внимателно сместа от съвсем ниско, за да не и предизвиквате сътресения. Ако сте достатъчно внимателни, ще получите нежен и пухкав пандишпан
* Изпечете пандишпана, увийте го в намокрена и много добре отцедена кърпа.
* Оставете го да изстине увит за няколко часа.
* Готовият блат срежете през средата, за да получите два диска и намажете с малиновото сладко.
* Разбийте белтъците на пухкав, гъст сняг и добавете внимателно на ръка пудрата захар.
* С готовата белтъчна маса, можете да покриете повърхността на сладкиша. Оформете го по ваш вкус.
* Запечете за кратко на 200 градуса във фурната само на горен реотан, докато белтъците получат лек загар по крайчетата си.
* Щом сладкиша се охлади, може да го поръсите с пудра захар и да посипете цели плодчета малини.


Да ви е вкусно!


За този летен сладкиш бих ви препоръчала да го поднесете с кана студен малинов сок, допълнена с кубчета лед. 




















































































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар