четвъртък, 11 юли 2013 г.

Босилеково песто





























Босилеково песто


Необходими продукти:


350-400 мл. зехтин 
листата на свеж босилек от около 30 стръка 
3-4 скилидки чесън
50-60 гр. кедрови ядки
80 гр. настъргано твърдо сирене пармезан 
морска сол на вкус 



































































































































































Приготовление:


* Приготвянето на пестото най-често се извършва в хаванче или блендер. Ако използвате хаванче добре би било да ползвате и едри кристали морска сол, за да улесните претриването на листата босилек и другите продукти. Ако ползвате блендер, това няма никакво значение.
* Смесете всички продукти на едно място с половината зехтин и претрийте или смелете. Добавяйте от време на време още зехтин докато прецените , че сте постигнали желаната от вас консистенция на босилковия сос.
* Готовото песто може да съхранявате в стъклени бурканчета в хладилник. 
* Това е чудесен сос за брускети, паста, сирена, доматени салати и не само.

Да ви е вкусно!


Ако желаете може да замените кедровите ядки с белени бадеми, кашу или орехи. 




































































Няма коментари:

Публикуване на коментар