петък, 26 юли 2013 г.

Кюфтета от черноморски миди





























Кюфтета от черноморски миди


Необходими продукти:


1 по-малка глава стар лук
500 гр. почистени ядки от черноморски миди
1 яйце
стрита морска сол на вкус
стрит черен пипер на вкус
2-3 супени лъжици олио
2-3 филийки хляб
10-12 стръка свеж копър
70-80 гр. настърган кашкавал
брашно за овалване на суровите кюфтенца






























































Приготовление:


* Мидените ядки се накълцват на ситно, долу-горе с консистенцията на кайма, но  все пак да се усещат парченцата.
* Добавя им се настъргания кашкавал, наситнените копър и лук, разбитото яйце, накиснатия във вода, а после добре отцеден хляб, солта, черния пипер и олиото.
*От посочените продукти се  омесва кайма, а после се оформят малки до средно големи кюфтенца.
* Подготвените мидени кюфтенца се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио.
* Поднесете ги върху канапе от бял ориз със свежа салата, резенче лимон и залейте тук-таме с майонезен сос.


Да ви е вкусно!


Рецептата си я приготвих, като се осланях на класическата за месни кюфтета.












































Няма коментари:

Публикуване на коментар