понеделник, 22 юли 2013 г.

Кифли ''Охлюв'' със сирене





























Кифли ''Охлюв'' със сирене


Необходими продукти:


1 пакетче суха мая ( 7 гр. )
200 мл. хладка вода
200 гр. кристална захар
200 мл. слънчогледово олио
200 мл. кисело мляко 3,6 %
200 гр, заквасена сметана 30 %
3 яйца
1 супена лъжица сол
1кг. и 300 гр. брашно ( тип 400 или заменете с тип 500, тогава се намаля малко и грамажа на брашното )
200 гр. сирене за пълнеж

За намазване:

1 яйце
1 чаена лъжичка захар
2 супени лъжици олио
малко натрошено сирене за поръсване








































































































































Приготовление:


* Разтворете маята във водата и започнете да добавяте млякото, сметаната, олиото, разбитите яйца, захарта и пресейте брашното със солта.
* Омесете меко тесто, ако е необходимо добавете още малко брашно, но не прекалявайте.
* Накъсайте тестото на равномерни топки побиращи се в едната ви длан.
* Върху набрашнена повърхност разстелете топче тесто с пръсти и поръсете с натрошено сирене.
* Навийте на руло и усучете получения фитил.
* Усукания фитил навийте на охлюв и подпъхнете единия край отдолу. 
* Оставете да втасват в тавата, която е застлана с хартия за печене.
* Намажете подготвените охлюви с разбито яйце смесено със захар и олио.
* Поръсете  отгоре с малко натрошено сирене.
* Изпечете кифлите в предварително загрята фурна на 225 градуса до готовност.
* Готовите кифли ''Охлюв'' оставете да изстинат и поднесете с чаша айрян или мед за мазане.


Да ви е вкусно!


От бабините рецепти.

























































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар