четвъртък, 18 юли 2013 г.

Яйце в домат





























Яйце в домат


Необходими продукти:


По 1 или 2 домата за порция са напълно достатъчни.
За всеки домат ви трябва по 1 яйце.
Малко наситнен магданоз.
Малко настърган кашкавал.
Парченце сирене.
Олио за поръсване преди печене.



































































































































































Приготовление:


* Тези доматки можете да използвате като пред ястие или като основно, зависи само от количеството в чинията и начина на поднасяне.
* На домата се изрязва капаче от страната на дръжката.
* Следва издълбаване на самото доматче, като внимавате да не го пробиете някъде.
* На дъното на вече издълбания домат поставете парче сирене, после счупете 1 яйце, поръсете  с наситнен магданоз и завършете с настърган кашкавал и още малко магданоз. Най-отгоре поставете изрязаното капаче на домата.
* Подредете избраното от вас количество домати в тавичка, поръсете с малко олио и запечете във фурната до готовност.
* Сервирайте готовите домати поръсени с наситнен магданоз.


Да ви е вкусно!


Тези бърза имровизация е лесна, вкусна и засищаща. Подходяща е както за летния сезон, така и за зимния. Всеки път доматите ги напълвам с нещо различно според настроението и вкусовите ми желания. Вие също можете да импровизирате и да приготвите рецептата по ваш вкус.


























































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар