вторник, 16 юли 2013 г.

Манатарка в сос ''Бри'' с мащерка





























Манатарка в сос ''Бри'' с мащерка


Необходими продукти:


За една порция:

2-3 средно големи манатарки
1 лъжица краве масло на бучка
1 щипка черен пипер ( не слагайте повече, за да се запази прекрасният аромат на тези гъби )
80-100 гр. сирене ''Бри'' ( много добре си пасва с манатарката, защото сиренето е нежно и не се налага над гъбите )
3-4 стръкчета цъфнала полянна мащерка
солчица на вкус
4-5 супени лъжици вода


















































































Приготовление:


* Почистените манатарки от пръста и боклучетата се нарязват на едри хапки, като пожелание може да си оставите едната цяла, за разкош при поднасянето.
* В керамични съдинки се подреждат порцийките, овкусяват се със солчица. черен пипер и масло, а после се запичат за десетина минутки във фурната.
* Изваждат се от фурната  и към тях се добавя сиренето ''Бри'' без покривната му плесен, поръсва се с мащерката и се налива водичката.
* Връщат се обратно във фурната да се запекат още малко докато сиренето се превърне в сос.
* Тази манджичка се поднася с ръжено хлебче.


Да ви е вкусно!


Спонтанна рецепта, но резултата е вълшебен!



































































Няма коментари:

Публикуване на коментар