вторник, 2 юли 2013 г.

Пържени миди в лют доматен сос




























Пържени миди в лют доматен сос


Необходими продукти:


300 гр. мидени ядки
1/2 кг. цели черноморски миди
1 малка глава лук накълцана на ситно
1 шепа магданозени листенца
2-3 лъжички олио за пържене
2 големи обезлюспени и настъргани домата на едро ренде
стрит черен пипер на вкус
чили паста или чили стрито на вкус










































































































Приготовление:


* В олиото запържваме наситнения лук с мидените ядки.
* При запържените ядки с лук, добавяме настърганите домати и целите черноморски миди, които предварително са измити и с премахнати мустачета. Похлупваме и оставяме ястието да се задуши за 4-5 минути, докато се отворят мидените черупки.
* След като мидите са се отворили и са освободили собствения си сос, подправяме на вкус с черния пипер и чили пастата на вкус. Похлупваме ястието за още 2 минутки.
* Готовото ястие освежаваме с 1 шепа магданозени листенца и сервираме докато е топло с хляб за топене на лютото сосче.

Да ви е вкусно!


Не съм следвала рецепта, просто готвих по вкус и желание.



































































Няма коментари:

Публикуване на коментар