петък, 28 юни 2013 г.

Запечени палачинки на фурна с пълнеж





























Запечени палачинки на фурна с пълнеж


Необходими продукти:


За палачинките:

500 гр. брашно ( тип 500 )
2 цели яйца + 2 жълтъка
1 чаена чаша прясно мляко
1 супена лъжица разтопено краве масло
1 чаена чаша вода
3 щипки сода бикарбонат
2 щипки сол
1 чаена лъжичка захар

олио за намазване на тигана 
краве масло за намазване на готовите палачинки

За плънката:

кашкавал
прошуто
моцарела







































































































































Приготовление:


* От посочените продукти за палачинките се добива смес малко по-гъста от боза.
* Загрява се тигана на по-висока степен, за да се пекат палачинките по-добре.
* В малка купичка сипете олиото и с най-обикновена салфетка топвайте, а после намазвайте тигана, за да се получи фин слой мазнина, а не да плува в такава.
* Грабнете по един черпак от палачинковата смес и сипете в тигана, а после с леки кръгови движения разнесете сместа, за да получите палачинка.
* Необходимо е съвсем малко време, за да се запече от едната страна, след което я обърнете. 
* Готовите топли палачинки се намазват с краве масло още щом излязат от тигана.
* За плънката настържете моцарелата, кашкавала и накъсайте прошутото. Не забравяйте да отделите малко за да поръсите отгоре палачинките.
* Сложете по малко върху всяка палачинка и я навийте на руло.
* Подредете ги в тавичка и лекичко защипете двата края с клечици, за да фиксирате пълнежа.
* Най-отгоре поръсете със заделената кашкавалена смес.
* Запечете до златисто.
* Готовите палачинки се поднасят с майонезен сос, но преди това им се отстраняват клечиците. Ако желаете може да освежите с някаква салатка, но това си е въпрос на вкус. 


Да ви е вкусно!


Палачинките ми не са съвсем по правилата, но пък са вкусни и засищащи. Опитайте ги, може да ви допаднат и на вас!























































































































Няма коментари:

Публикуване на коментар