сряда, 26 юни 2013 г.

Хлебчета без месене, опаковани в семена
























































Хлебчета без месене, опаковани в семена


Рецептата за хляба може да намерите ТУК , като извадите от нея маслините и ригана. За да опаковате тестото в макови, сусамени или други семена е необходимо да намаслите формите за печене с краве масло, а после обилно да ги наръсите с избраните от вас семена. Поставяте тесто до средата на формата и оставяте да втаса. Втасалото тесто се намазва отгоре съвсем деликатно с вода, като внимавате да не го разбутате, защото ще спадне и се поръсва обилно отново със семена. Така вече хлебчетата са опаковани от всички страни и се пекат в предварително загрята фурна на 250 градуса. За разлика от  Средиземноморския хляб без месене, тези хлябчета не ги покрих с капак и също станаха много хубави.


Да ви е вкусно!


Ето и останалите снимки:



















































































































































































































































Идеята за семената срещнах в книга, която съседка наскоро завърнала се от Германия ми показа. Тя си донесе немска кулинарна литература, към която аз изпитах остро любопитство. Разгледах една от книгите и открих страхотни хлебни рецепти, от които за в бъдеще ще се възползвам, както и от езиковите умения на жената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар