понеделник, 24 юни 2013 г.

Пълнени миди с пармезан





























Пълнени миди с пармезан


Необходими продукти:


Тъй като това е пред ястие не са необходими повече от 1-2 миди на човек.
Мидени ядки около една шепа
2-3 супени лъжици настърган пармезан на ситно
2-3 супени лъжици галета от препечени сухари
1 супена лъжица с връх омекнало краве масло
Стрит черен пипер за аромат
Мидени черупки 

За дресинга:

7-8 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица светъл соев сос
3-4 супени лъжици слънчогледово олио
4-5 сръкчета наситнен копър


















































































Приготовление:


* Заделете си няколко мидени ядки за декорация, а останалите накълцайте на ситно и смесете с галетата, пармезана, маслото и черния пипер.
* Напълнете мидените черупки и запечете за кратко във фурната.
* Подгответе дресинга като смесите посочените продукти и добавите заделените мидени ядки.
* Поднесете пълнените миди върху резенче лимон и полейте с дресинга.

Да ви е вкусно!

Ипровизацийте на тема "Пълнени миди" са толкова, колкото пожелае вашата фантазия!


































































Няма коментари:

Публикуване на коментар