сряда, 12 юни 2013 г.

Пълнени пикантни миди





























Пълнени пикантни миди


Необходими продукти:


1 кг. черноморски миди
млян черен пипер на вкус
7-8 стръка копър
5-6 стръка магданоз
2-3 пера от зелен лук
1/2 червена пиперка
3-4 щипки чили на прах
11-12 листенца майорана, ако не намерите, заместете с 2-3 листенца мента + няколко иглички розмарин, ако се затрудните и с тях, просто настържете 1/2 чаена лъжичка лимонова кора
1 съвсем малко морковче
3 топени сиренца - натурални или с вкус на шунка. Ако са от кутийка,  ви трябват около 60 гр.
парче кашкавал с размерите на кибритена кутийка
1 щипка стрита морска сол 


















































































Приготовление:


* Задушете целите миди под капак и щом се отворят ги отстранете от котлона.
* Отделете ядките от черупките, като проверите дали не са останали мустачета, които трябва да премахнете.
* От черупките си заделете най-хубавите 20-24 броя единични черупки. Измийте ги отново.
* Накълцайте грубо мидените ядки, като си отделите преди това за декорация върху всяка черупка по цяла ядка.
* Наситнете и останалите продукти, а после смесете с ядките за пълнежа. Овкусете.
* Разпределете сместа на равни части и напълнете заделените мидени черупки.
* Отгоре всяка черупка сложете по една цяла ядка.
* Поставете в тавичка едра морска сол, а върху нея подредете напълнените миди. Това е необходимо, за да се застопорят мидите в тавичката.
* Изпечете ги на 250 градуса, само колкото да се разтопят кашкавала и топеното ситене.
* Поднесете по 2-3 бройки, върху шайба лимон, а отстрани посипете няколко кристалчета морска сол, наситнен червен пипер и листенца майорана. Завършете композицията с две клончета майоран и фина струйка зехтин.

Да ви е вкусно!


Въпрос на вашата фантазия е с какво да напълните мидите и как да ги поднесете, аз ви предлагам един от моите варианти.








































Няма коментари:

Публикуване на коментар